Jul · Mina virkmönster · Patterns in english · Smått och gott · Stitchbloggers

Lucka nr 8, stitchbloggers julkalender

Idag öppnar vi lucka nr 8 i stitchbloggers julkalender. Denna gång är det jag som fått äran att dela med mig av ett juligt mönster att pyssla med i väntan på julen. Koka dig en kopp god glögg, ladda upp med några pepparkakor, sätt igång lite julmusik,  hoppa i gosetofflorna och kryp upp i soffan med virknålen.  Klicka på länken nedan för att komma till mönstret.

Today it´s time to present the eigth pattern in stitchbloggers advent calendar. This time I`m going to share one of my favourites. Make your self a hot cup of mulled wine, some gingerbread cookies, put on some christmas music, put on your favourite slippers and relax with your crochet hook in your sofa.

Gammeldags julgransstrutar

old fashioned christmas cones

Jag älskar gamla spetsar i alla former och har huset fullt av spetsdukar, gamla, spetskuddar och annat. Jag har nu designat dessa julgransstrutar som snurras ihop av en spetsduk och pryds med en liten tofs. De kan hängas i granen och fyllas med gotter, eller varför inte istället för kalenderpåsar, prydda med en liten siffra, upphängda på rad i ett band, virkade i barnens favoritfärger?

I love everything made out of old lace, therefore I designed this christmas cone made of a lacy doily, with a tassel in the end. It`s beautiful when hanging in the christmastree with candy inside, or why not make it to an advent calendar. Hang the cones in a row with numers on them, with a small gift for the children every day until christmas.

Har du köpt garnpaketet från Favoritgarner har du garn till att göra tre strutar i olika färgkombinationer, bland annat denna variant ovan i gråblått/guld.  För mer info se mönstret.

Th yarn kit from favoritgarner gives you the opportunity to make 3 different colour combinations, see the pattern for more information.

Strutarna blir även fina på baksidan 😍 Hoppas att ni ska få en riktigt trevlig julvirkning. Nu väntar vi med spänning för att se vad som gömmer sig bakom morgondagens lucka!

The cones are beautiful in all sides. I hope you will have a really nice time, making some cones for christmas!

1512722195328

Lycka till! Tagga gärna @diwybytitti om du lägger upp bilder på alster efter mina mönster. 

7 kommentarer på “Lucka nr 8, stitchbloggers julkalender

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s