Övrig inredning · disktrasor/tvättlappar · Mina virkmönster · Patterns in english · Restgarnsprojekt · Smått och gott

Cahlista dish cloths/ Cahlista disktrasor

Vi fräschade upp köket här hemma nyligen. Det blev nya tapeter, nya handtag till köksluckorna och nya matsalsmöbler. När allt blev ljusare och mysigare kändes det kul att byta ut de fula wettextrasorna till något finare. Jag virkade dessa i lite tjockare bomullsgarn då jag ville ha lite stabilare trasor. Det blev verkligen ett lyft. Det är de små detaljerna som gör helheten. De kan ju även användas som tvättlappar, underlägg eller diskdukar.

We gave our kitchen a facelift a few weeks ago, new wallpaper and furniture. When the kitchen looked so much better, it´s nice to give an extra touch to the details. I made theese dishcloths using Scheepjes Cahlista.

Mått: ca 26×26 cm. Till en disktrasa går det åt ca 80g garn. Du behöver köpa 1 50-gramsnystan per färg, eller 2 nystan för en enfärgad disktrasa. Virknål 4mm. Cahlista finns att beställa på den här länken: www.favoritgarner.se/cahlista

Size: 26×26 cm. You will need totally 80g for one dish cloth. You will have to buy 1 50 g ball per colour or 2 balls if you only want one colour. Crochet hook 4mm. You can find the yarn here: www.favoritgarner.se/cahlista

Mönster på svenska finns här som PDF: Cahlista disktrasor eller tvättlappar

Pattern in english as a PDF: Cahlista dish cloth

Lycka till!

2 kommentarer på “Cahlista dish cloths/ Cahlista disktrasor

  1. Vilken tvätt är det på dom garn med grön färg? Hur känns garnet, skulle det passa bra till en filt också?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s