Amigurumi · Jul · Mina virkmönster · Patterns in english

Virkad tomte/crochet gnom

Första snön dalade idag och inspirarede till ett nytt tomtemönster. Det börjar återigen bli dags att planera årets julbestyr. Denna jul kommer ju bli helt annorlunda än de vanliga jularna. Desto viktigare känns det för mig att ordna med ett riktigt julmysigt hem!

The first snow has arrived here today, and i got the inspiration for this new crochet gnom. Soon it´s time to plan for the christmas and this year´s christmas is going to be a bit different than usual. Therefore i feel that it is even more important for me to get this wounderful christmas feeling at home.

Tomten är virkad i Scheepjes catona i färgerna röd, grå, vit och lite restgarn beige. Ett nystan av varje färg räcker åtminstone till 2 tomtar. Virknål 2,5 mm. Storlek: 17 cm hög från fot till luvtopp. Mönster PDF kan du ladda hem här:

Yarn: Scheepjes catona, colours red, white, grey, and some beige leftover yarn. One ball of each will be enough for at least 2 gnoms. Crochet hook 2,5 mm. Size: 17 cm higt (6,69 inches). Pattern as a PDF-file in english (US-terms) is awailible here:

2 kommentarer på “Virkad tomte/crochet gnom

  1. Hej! ❤ denna otroligt söta tomte har jag nu virkat alla delar till… förutom skägget! Hur jag än försöker läsa mönstret så kan jag inte reda ut hur man gör, har kört fast helt tyvärr… Skulle man kunna tänkas få en förklaring , när det nu är tomt i huvudet? 🙂 ❤

    Gilla

    1. Hej! Jag har verkligen försökt göra det så tydligt jag kunde med bilder. Vart är det du kör fast så jag vet hur jag ska tänka när jag förtydligar mönstret. Man kan googla crocodile Stitch vet att det finns en del YouTube videos om hur man gör.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s